Do krabičky: Noky se špenátem, mascarpone a lososem
POTŘEBUJETE: 400 g bramborových noků sůl 500 g filetu z lososa 400 g mraženého špenátu 200 g mascarpone 1 stroužek česneku 70 g parmezánu
Nejprve si necháme vařit noky v dostatečném množství osolené vody. Hotové jsou ve chvíli, kdy začínají plavat na hladině, což může být skutečně za 1–2 minuty. Záleží hlavně na tom, zda si noky kupujete balené, čerstvé, nebo si je připravujete doma. Troubu rozpálíme na 200 °C a do zapékací misky dáme uvařené a scezené noky, které promícháme s mascarpone. Na rozpálené pánvi zprudka osmažíme osolené kostičky nakrájeného lososa. Stačí 1 – 2 minuty a není třeba olej. Kousky lososa pak přidáme do zapékací mísy. Špenát necháme povolit, prohřejeme ho, vyždímáme, osolíme a ochutíme prolisovaným česnekem. Přidáme k ostatním ingrediencím, směs dobře promícháme a navrch nasypeme strouhaný parmezán. Pečeme přibližně 20 minut, než se udělá krusta.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26-27.