Do krabičky: Salát tabbouleh s kuřecím masem
POTŘEBUJETE: 600 g kuřecích prsou sůl pepř 2 lžíce olivového oleje 300 g bulguru 3 rajčata 1 okurku 1 hrst petržele 1 hrst máty 3 jarní cibulky
NA ZÁLIVKU: 2 lžíce olivového oleje 1 stroužek česneku 1 lžíce citronové šťávy sůl
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Na lžíci olivového oleje je osmažíme na středním plameni cca 5 minut z jedné a z druhé strany. Maso přendáme na talíř. Bulgur necháme vařit v horké osolené vodě (v poměru 1 : 3 bulguru a vody) přibližně 10 minut. Následně jej odstavíme, necháme dalších 5 minut odpočívat a poté slijeme případnou přebytečnou vodu. Rajčata a okurky nakrájíme na drobné kostičky a osolíme je. Oboje pustí vodu, kterou vylijeme, do salátu ji nepoužijeme. Petržel, mátu a jarní cibulku si nasekáme najemno, popřípadě bylinky zlehka rozmixujeme. Na zálivku vymácháme metličkou olej, česnek, citronovou šťávu a špetku soli. Vmícháme ji k bulguru, přidáme i okurky, rajčata, bylinky a nakrájené maso. Vedle můžeme přidat třeba jahody.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26-27.