Do krabičky: Čočkový salát s pečeným květákem a fazolemi

POTŘEBUJETE: 100 g zelené čočky 400 g květáku sůl 2 lžíce olivového oleje 1 konzervu červených fazolí 1 větší cibuli 1 hrst petrželové natě 2 mozzarelly
NA ZÁLIVKU: 2 lžíce olivového oleje ½ citronu sůl
Zelenou čočku necháme nejméně dvě hodiny před vařením (ideálně ale přes noc) namočenou. Před vařením ji dobře propláchneme čistou vodou a vaříme do změknutí v osolené vodě (přibližně 20 minut). Troubu si rozehřejeme na 180 °C. Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky a dobře je propláchneme. Růžičky rozložíme na pečicí papír, maličko je posolíme a pokapeme olivovým olejem. Takto připravené je necháme péct do zezlátnutí a občas je obrátíme vařečkou, aby se opekly ze všech stran. Zelenou čočku promícháme se slitými a propláchnutými červenými fazolemi, opečeným květákem a jemně nasekanou petrželí (nebo bazalkou, koriandrem, pažitkou). Následně vmícháme natrhané kousky mozzarelly. Celou čočkovou směs promícháme s jednoduchou zálivkou, kterou si připravíme vyšleháním olivového oleje, šťávy z ½ citronu a špetkou soli. Na doplnění jsou skvělé celozrnný chléb a plátky sterilované řepy.
Více receptů najdete vt ištěném Aha! pro ženy č. 26-27.