Lasagne s kuřecím masem a kořenovou zeleninou

POTŘEBUJETE: 250 g lasagní 2 lžíce másla 1 cibuli 600 g mletého kuřecího masa ¼ celeru 2 mrkve 1 petržel 3 stroužky česneku mletou skořici 2 bobkové listy ½ lžičky oregana ½ lžičky bazalky sůl pepř 100 ml mléka 200 g mozzarelly 2 lžíce strouhaného parmazánu olivový olej
Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme maso a necháme za stálého míchání zatáhnout. Kořenovou zeleninu očistíme, najemno nastrouháme a vmícháme k masu. Přidáme prolisovaný česnek, špetku skořice, Vmíchejte najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu, nasekaný česnek a koření. Chvíli restujeme, pak zalijeme mlékem a povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Zapékací mísu vytřeme olejem, dno vyložíme suchými plátky lasagní, překryjeme třetinou masové směsi, posypeme třetinou natrhané mozzarelly a postup ještě dvakrát zopakujeme. Navrch nasypeme parmazán a vložíme do trouby vyhřáté na 180 ºC. Pečeme 35 – 40 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 12.