Špagety s mletým masem, mlékem a vínem

POTŘEBUJETE: 350 g špaget 500 g mletého vepřového masa 1 lžíci olivového oleje 1 cibuli 2 mrkve 4 řapíky řapíkatého celeru 3 stroužky česneku 1 lžičku fenyklu sůl pepř provensálské bylinky 250 ml bílého vína 500 ml plnotučného mléka strouhaný parmazán
Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vroucí vodě na skus. Maso promícháme s fenyklem a zprudka restujeme na troše oleje, přičemž ho vařečkou rozděláváme na malé kousky. Cibuli oloupeme, mrkve a celer očistíme a vše nakrájíme na kousky. Když se maso zatáhne, přidáme k němu zeleninu a restujeme dalších asi 15 minut, až začne karamelizovat. Přidejte prolisovaný česnek, lžičku soli a bylinky. Přilijeme víno a necháme ho odpařit. Nakonec vmícháme mléko a vaříme, až omáčka zhoustne. Dochutíme pepřem, vmícháme do omáčky těstoviny a posypeme strouhaným parmazánem.
Více receptů na těstoviny najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 12.