Těstoviny s omáčkou z pečených paprik

POTŘEBUJETE: 250 g libovolných těstovin
NA OMÁČKU: 4 červené papriky 1 lžíce másla 2 stroužky česneku sůl pepř 1/2 citronu 100 ml smetany na vaření 12% parmezán
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu na sku. Omyté papriky podélně rozpůlíme, vyjmeme jádřince a řeznou stranou dolů je dáme na plech s pečicím papírem. Pečeme je v troubě vyhřáté na 220 ºC asi půl hodiny, až se na slupce objeví načernalé puchýřky. Papriky dáme do sáčku, necháme je zapařit a pak je oloupeme. Spolu se špetkou soli a čerstvě mletého pepře je rozmixujeme dohladka. Na másle krátce orestujeme najemno nasekaný česnek, pozo, nesmí zněmnout. Přidáme papriky a smetanu, dochutíme citronovou šťávou a vmícháme parmazán. Nakonec omáčku promícháme s těstovinami.
Více receptů najdete v tištěném aha! pro ženy číslo 12.