Podzimní zavařování: Hruškovo-citronový džem

POTŘEBUJETE: 800 g zralých žlutých hrušek 4 bio citrony 1 balení JamFixu 3:1 Labeta ½ lžičky Kyseliny citronové Labeta 300 g bílého cukru
Nejdříve ze dvou citronů nastrouháme kůru do misky a ze všech vymačkáme šťávu do druhé misky. Lžičkou vybereme i zbytek dužiny. Měkké a šťavnaté hrušky pokrájíme, ihned je dáváme do misky s citronovou šťávou a promícháváme, aby nezhnědly. Poté přidáme cukr, ½ lžičky kyseliny citronové a celý balíček JamFixu 3:1, promícháme a vaříme asi 10 minut. Naplníme do vyvařených sklenic, víčko i hrdlo otřeme vatičkou namočenou v alkoholu a po uzavření obrátíme dnem vzhůru.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 43.