Podzimní koláče: Výtečný dýňový koláč s jablky a skořicí
POTŘEBUJETE: NA NÁPLŇ: 400 g bio dýně 1 – 2 bio jablka (podle velikosti) citronovou kůra z bio citronu bio mandle bio skořice bio cukr dle chuti
NA TĚSTO: 225 g bio hladké mouky 135 g bio másla sůl 3 lžíce bio cukru 1,5 lžičky prášku do pečiva v bio kvalitě 3 lžíce vody
NA POSYP: bio moučkový cukr
Dýni a jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme do hrnce, nepatrně podlijeme vodou, podusíme, podle chuti přidáme cukr, citrónovou šťávu a kůru, skořici a uvaříme na kaši. Mezitím z mouky, másla, špetky soli, cukru, prášku do pečiva a asi 3 lžic studené vody uhněteme těsto, které naplníme do vymazané a vysypané koláčové formy. Poté ho pokryjeme dýňovou náplní, posypeme nasekanými mandlemi a ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 40 minut na 180 °C. Vychladlý koláč posypeme moučkovým cukrem a poté servírujeme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 42.