Letní zelenina: Květáková pizza s mozzarellou

POTŘEBUJETE: 1 květák 200 g výkroj BILLA Gouda 48 % 2 BILLA Vejce L6 na podestýlce sůl pepř sušené oregano 100 g rajčatové sugo 100 g BILLA Mozzarellu čerstvou bazalku
Syrový květák nastrouháme nahrubo a přibližně 3 minuty povaříme v osolené vodě. Z povařeného květáku důkladně vymačkáme vodu přes plátýnko, přidáme nastrouhaný sýr, vejce, sůl, pepř, oregano a pořádně promícháme. Dno kulaté dortové formy (průměr 30 cm) vyložíme pečicím papírem. Postupně vrstvíme květákovou směs, kterou vždy dobře upěchujeme. Poté těsto předpečeme na 180 °C, stačí cca 15 minut. Na základ nalijeme rajčatové sugo, vyskládáme plátky mozzarelly a lístky čerstvé bazalky. Pečeme dozlatova cca 5 – 10 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 31.