Letní zelenina: Rajčata plněná kuskusem
POTŘEBUJETE: 4 velká bio rajčata 200 g bio kuskusu 250 ml bio vývaru 1 bio jarní cibulku 1 stroužek bio česneku 1 bio petržel 60 g bio balkánského sýra bio římský kmín sůl bio pepř
Z rajčat opatrně odřízneme vršek zhruba 2 centimetry pod stopkou tak, aby vznikla jakási poklička, kterou pak rajčata opět přiklopíme. Lžící opatrně vydlabeme vnitřek rajčat – nesmíme porušit slupku ani tvar. Kuskus nasypeme do misky, zalijeme vroucím vývarem, přikryjeme a necháme odstát přibližně 5 minut. Vmícháme prolisovaný česnek, jarní cibulku nasekanou nadrobno, petrželku a nadrobený balkánský sýr. Dochutíme solí, pepřem, troškou římského kmínu a vmícháme dužinu z vydlabaných rajčat. Připravenou směsí rajčata naplníme, přiklopíme je odříznutým vrškem a pečeme v troubě předehřáté na 180 ºC přibližně 10 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 31.