Letní zelenina: Grilovaný květák s marinádou z medu a hořčice
POTŘEBUJETE: 1 bio květák 100 g bio ořechů (např. lískové) 50 g bio vinného octa 2 lžičky bio hořčice 1 stroužek bio česneku bio med sůl bio pepř
Nejprve se pustíme do marinády. V míse smícháme hořčici, ocet, olej a dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a medem. Dále opražíme nadrcené oříšky. Květák rozdělíme rovnoměrně na čtyři části, mírně osolíme, opepříme a potřeme marinádou. Zabalíme jej do alobalu a grilujeme na mírném ohni rovnoměrně ze všech stran asi 30 minut, dokud nezměkne. Grilovaný květák pak vyjmeme z alobalu, opět potřeme marinádou, posypeme opraženými oříšky a podáváme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 31.