Letní zelenina: Kandovaná rajčata s tuňákem

POTŘEBUJETE: 500 g cherry rajčat 2x 160 g tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě 20 g piniových oříšků 50 g extra panenského olivového oleje 1 lžíci cukru sůl
Předehřejeme troubu na 120 °C. Omytá a osušená cherry rajčátka dáme na pekáč, osolíme, rovnoměrně je zakápneme trochou oleje a posypeme cukrem. Necháme je péci v troubě asi hodinu a 20 minut. Piniové oříšky krátce opražíme na sucho na pánvi s nepřilnavým povrchem – stále je promícháváme, aby se nepřipálily. Tuňáka slijeme a podáváme s kandovanými rajčaty. Polijeme šťávou z pekáčku a zdobíme piniovými oříšky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 31.