Vejce nejen z koledy: Salát Nicoise
POTŘEBUJETE: 400 g menších brambor typu A sůl 150 g mixu listových salátů 4 vařená vejce 100 g černých oliv 300 g zelených fazolek 100 g cherry rajčat ½ červené cibule 360 g tuňáka ve vlastní šťávě
Na zálivku: 3 lžíce olivového oleje 3 lžíce vinného octa 1 lžičku hrubozrnné hořčice sůl 1 hrst nasekané petrželky
Brambory omyjeme, ve slupce je nakrájíme na čtvrtky a necháme vařit v osolené vodě přibližně 15 minut, dokud nebudou měkké. V horké osolené vodě necháme blanšírovat (zprudka spařit) omyté a na třetinky nakrájené zelené fazolky. Slijeme a zchladíme ledovou vodou. Do mísy dáme brambory, fazolky a salátový mix, černé olivy a také slitého tuňáka. Vajíčka nakrájíme na šestiny. Červenou cibulku pokrájíme na tenké plátky a cherry rajčátka na poloviny. Salát promícháme s marinádou připravenou z olivového oleje, hořčice, vinného octa, trošky soli a nasekané petrželky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 16.