Beránek jak velikonoční nádivka
POTŘEBUJETE: 4 rohlíky 350 g uzeného bůčku 100 g baby špenátu 200 ml plnotučného mléka 4 vejce sůl mletý pepř ½ lžičku mletého muškátového oříšku máslo a strouhanku na formu
Rohlíky a maso nakrájíme na kostky. Listy špenátu spaříme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat na cedníku. V míse zalijeme nakrájené rohlíky mlékem, ve kterém jste rozšlehali žloutky, a necháme je chvíli nasáknout. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Zapracujeme nakrájené maso a špenát, nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Pokud je směs příliš řídká, přidáme trochu strouhanky. Přendáme do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Zakryjeme druhou částí formy. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 80 až 90 minut. Ke konci pečení sejmeme vrchní díl a pečeme do zlatavé kůrky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 15.