Jablečný beránek s rumem a skořicí

POTŘEBUJETE: 50 g rozinek 50 ml rumu 50 g ořechů 150 g cukru 350 g hladké mouky 1 prášek do pečiva ½ lžičky mleté skořice 4 jablka 200 ml oleje 4 vejce tuk a kokos na formu moučkový cukr na posyp
Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme postupně cukr, skořici, nahrubo nasekané ořechy, rozinky namočené v rumu. Oloupeme jablka a nahrubo je nastrouháme do těsta. Nakonec přidáme vejce a olej. Vše pořádně zamícháme a vlijeme do předem vymazané a kokosem vysypané formy. Pečeme 30 minut na 180 ºC a pak snížíme teplotu na 160 ºC a pečeme další půl hodinku. Vychladlého beránka pocukrujeme a dozdobíme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 15.