Vejce nejen z koledy: Vaječná tlačenka

POTŘEBUJETE: 6 vařených vajec 2 vrchovaté lžíce majonézy 1 sklenici zeleninové směsi Moravanka sůl mletý pepř 100 g šunky 150 ml vody 1 balíček želatiny na vaječnou tlačenku
Vajíčka nakrájíme na kostky a stejně tak uděláme i s celou zeleninou ze směsi Moravanka a se šunkou. Nálev nevyléváme, použijeme ho do želatiny. Želatinový prášek zalijeme horkou vodou (150 ml stačí) a pořádně promícháme, aby se dobře rozmíchala. Přidáme ke směsi nálev z Moravanky a pečlivě promícháme s vejci a pokrájenou zeleninou a šunkou. Přidáme majonézu, opepříme, popřípadě i dosolíme. Přelijeme do vhodné nádoby (srnčí hřbet např.) a necháme v lednici ztuhnout.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 16.