Tak chutnají batáty: Ořechový cheesecake

POTŘEBUJETE: 70 g kokosového oleje, 40 g kokosového cukru, 150 g mletých vlašských ořechů, 80 g arašídového másla bez cukru, 120 g jemných ovesných vloček
Na náplň: 300 g batátového pyré, 600 g smetanového sýra, 3 vejce, 1 lžičku vanilkového extraktu, 1 lžíci mleté skořice, 60 g kokosového cukru
Ve větší míse smícháme kokosový olej, cukr, mleté vlašské ořechy, arašídové máslo a vločky. Rukama vypracujeme kompaktní těsto, uděláme z něj kouli a dáme ho na 10 minut vychladit do lednice. Mezitím připravíme náplň – pyré (oloupané batáty uvaříme a rozmixujeme), sýr, vejce, vanilku skořici a cukr rozšleháme dohladka a směs dáme vychladit do lednice. Kulatou formu vyložíme pečicím papírem, připravené těsto rozdrobíme po dně a okrajích formy a dlaněmi ho rovnoměrně upěchujeme. Formu s korpusem dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 10. Pak formu vyndáme, na korpus nalijeme připravenou náplň a vrátíme zpět do trouby. Pečeme dalších 30 minut, pak teplotu stáhneme na 170 °C a pečeme dalších 25 – 30 minut, dokud okraje náplně nezačnou zlátnout. Vyndáme a necháme vychladnout. Pak dáme ještě na 30 minut do lednice.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.
'