Tak chutnají batáty: Rösti s jogurtovým dipem

POTŘEBUJETE: 250 g batát, 1 žloutek, 1 stroužek česneku, 30 g hladké celozrnné špaldové mouky, sůl, pepř
Na dip: 70 g bílého jogurtu, 1 lžíce najemno nasekané pažitky
Troubu předehřejeme na 150 °C. Batáty oloupeme a nastrouhám na hrubém struhadle. Smícháme je se žloutkem, utřeným česnekem, špetkou soli, špetkou pepře a špaldovou moukou. Z batátového těsta tvoříme rukama menší placičky a klademe je na plech vyložený pečicím papírem. Plech deáme do předehřáté trouby a pečeme cca 15 minut. Kontrolujeme, ať se placičky nepřipálí. Bílý jogurt smícháme s nasekanou pažitkou, solí a mletým pepřem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.
'