Tak chutnají batáty: Čedarové krekry

POTŘEBUJETE: 150 g hladké celozrnné špaldové mouky, 1 lžičku mleté sladké papriky, 50 g strouhaného čedaru, 100 g batátového pyré, 2 lžíce studené vody, 1 lžičku soli, 1 lžičku pepře
Mouku, mletou papriku, strouhaný sýr, batátové pyré (oloupané batáty uvaříme a rozmixujeme), vodu, sůl a pepř po krátkých intervalech mixujeme, až se těsto propojí a začne se lepit na ostří nože. Mixer vypneme, těsto opatrně přendáme do větší mísy a dáme na 15 minut chladit do lednice. Poté těsto rozválíme na pomoučeném vále na zhruba 2 mm silnou placku. Rádýlkem nebo nožem placku rozkrájíme na čtverce (nebo jiné tvary dle libosti) a klademe je na plech vyložený pečicím papírem. Plech dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 15 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.