Pečeme vánoční cukroví: Pusinky s ganache krémem
POTŘEBUJETE: 4 bílky, 240 g Korunního cukru pudrového – extra jemná moučka
Na krém: 200 g vysokoprocentní čokolády, 100 ml smetany ke šlehání, sůl
Šleháme bílky a pomalu přidáváme pudrový cukr, až bude sníh opravdu tuhý. Plech vyložíme pečicím papírem a stříkáme na něj pomocí cukrářského sáčku sněhové pusinky. Potom je nechte sušit v troubě rozehřáté na 80 °C po dobu 3 hodin. Na krém přivedeme smetanu skoro k varu. Do misky si mezitím rozlámeme čokoládu na kostičky a zalijeme je horkou smetanou se špetkou soli. Chvíli necháme stát, aby se čokoláda rozpustila. Poté mícháme, aby vznikl hladký krém. Necháme vychladnout, dáme do lednice na hodinu ztuhnout. Potom hmotu vyjmeme a necháme ji povolit na pokojovou teplotu. Vyšleháme do pěny – maximálně 1 – 2 minuty. Krémem spojujeme dvě pusinky k sobě.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 49.