Pečeme vánoční cukroví: Mrkvové máslové cukroví
POTŘEBUJETE: 200 g hladké mouky, 150 g másla z La Formaggeria Gran Moravia, 20 g mletých mandlí, 2 středně velké mrkve, 70 g cukru, ½ lžičky mletého zázvoru, ½ lžičky kypřicího prášku, mletou vanilku
Máslo necháme změknout v pokojové teplotě a poté ho vyšleháme s cukrem a špetkou vanilky. Přidáme mouku, kypřicí prášek, mletý zázvor a očištěné a nastrouhané mrkve. Vypracujeme vláčné těsto a necháme několik hodin v chladu odležet. Poté ho vyválíme na půl centimetru vysoký plát, vykrájíme různé tvary a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Cukroví můžeme poprášit moučkovým cukrem, potřít čokoládovou polevou nebo slepit oblíbenou zavařeninou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 49.