Pečeme vánoční cukroví: Máslové sušenky Red Velvet

POTŘEBUJETE 2 ¼ hrnku hladké mouky 2 hrnky krupicového cukru 2 lžičky prášku do pečiva 2 lžíce kakaa ¼ lžičky soli 240 g krémového sýra (žervé) 4 lžíce másla z La Formaggeria Gran Moravia 1 vejce 1 lžíci červené potravinářské barvy ½ hrnku moučkového cukru
Mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a sůl promícháme, pomocí ručního šlehače našleháme změklé máslo a žervé dohladka. Přidáme vejce a potravinářskou barvu. Pak do vzniklého krému vmícháme sypkou směs a vytvoříme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v ledničce aspoň 2 hodiny. Troubu předehřejeme na 180 °C, dva plechy vyložíme pečicím papírem a do hlubokého talíře nasypeme moučkový cukr. Z těsta tvoříme středně velké kuličky, které vyválíme v moučkovém cukru a rozložíme na plech, aby mezi nimi byly asi 5 cm velké mezery. Pečeme 10 – 12 minut a necháme vychladnout.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 49.