Dezerty s pudinkem: Žloutkové řezy

POTŘEBUJETE:
500 g listového těsta rozváleného na pláty
Na krém:
600 ml mléka
2 sáčky vanilkového cukru
2 vanilkové pudinky
200 g másla
80 g cukru moučka¨
Na polevu a dokončení:
4 lžíce pikantního džemu
100 g cukru moučka
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíci rumu
Troubu předehřejeme na 200 °C a plech vypláchneme studenou vodou, těsto bude lépe listovat. Moučník můžeme připravit ze dvou plátů 20 x 30 cm nebo ze čtyř, v tom případě si nakrájíme 4 pruhy o rozměrech 10 x 30 cm. Položíme je na plech a upečeme dozlatova, trvá to asi 20 minut. Necháme je vychladnout na plechu. Podle návodu na obalu uvaříme z mléka, vanilkového cukru a pudinku krém, který vyšleháme dohladka, až zchladne. Pak do něj postupně zašleháme kousky změklého másla a cukr. Polovinu plátů potřeme krémem a zakryjeme zbylým plátem/pláty. Sestavu zatížíme prkýnkem a dáme na 2 hodiny do ledničky. Na polevu utřeme přesátý moučkový cukr s horkou vodou, citronovou šťávou a rumem na hladkou kašičku. Pláty potřeme nejprve džemem a pak polevou, necháme ji ztuhnout a pak nakrájíme na řezy.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 40.