Dezerty s povidly: Povidlové buchty

POTŘEBUJETE:
400 g hladké mouky
1 kostku droždí
50 g krupicového cukru
200 ml mléka
1 vanilkový cukr
sůl
2 žloutky
nastrouhanou kůru z 1 citronu
100 g rozpuštěného másla
nesolené sádlo
Na náplň:
300 g švestkových povidel
50 ml tmavého rumu
4 lžíce strouhaného perníku
Ze lžíce mouky, droždí, krupicového cukru a teplého mléka necháme vzejít kvásek. Pak ho smícháme s ostatními surovinami a uděláme měkké těsto. Necháme ho v teple hodinu kynout, až se objem zdvojnásobí. Pak z něj vyválíme placku silnou 1 cm a nakrájíme ba čtverce 6x6 cm. Povidla rozmícháme s rumem a perníkem a náplň klademe do středu čtverců. Zabalíme do buchet, které potřeme rozpuštěným sádlem a klademe do pekáče spojem dolů. Necháme ještě půl hodiny kynout a vložíme do trouby vyhřáté na 180 ºC. Pečeme asi 30 minut dozlatova.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 40.