Dezerty s pudinkem: Štrůdl
POTŘEBUJETE:
200 g hery
400 g hladké mouky
7 lžic mléka
1 vejce
2 lžíce citronové šťávy
kůru z 1 citronu
1 prášek do pečiva
Na náplň:
1 kg nastrouhaných jablek
8 lžic cukru
2 vanilkové cukry
2 sáčky vanilkového pudinku
šťávu z 2 citronů
Na vál prosejeme mouku promíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Do mouky nakrájíme heru, přidáme vejce, mléko, citronovou šťávu a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozdělíme na poloviny a z obou vyválíme plát mírně přesahující velikost plechu. Suroviny na náplň promícháme v míse. Plech vyložíme jedním plátem těsta a zvedneme okraje. Naplníme jablečnou směsí, přikryjeme druhým plátem těsta a okraje pevně přimáčkneme k sobě. Těsto propícháme vidličkou a pečeme na 180°C 25 – 30 minut dozlatova.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 40.