Dezerty s povidly: Koblihy

POTŘEBUJETE:
20 g droždí
250 – 300 ml mléka
2 lžíce krupicového cukru!
450 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
3 žloutky
100 g majolky
50 ml rumu
200 g švestkových povidel
olej
moučkový cukr
Droždí rozdrobíme do mísy, zalijeme trochou vlažného mléka, přidáme cukr, trochu hladké mouky a přikryté necháme vzejít kvásek. Zbytek hladké mouky smícháme s polohrubou, žloutky, majolkou, rumem, zbytkem mléka a kváskem. Uděláme hladké těsto a necháme asi hodinu vykynout. Pak těsto rozválíme na placku silnou asi 1 cm. Vykrájíme skleničkou kolečka, na polovinu dáme vždy vrchovatou lžičku povidel, přiklopíme zbylými kolečky a utěsníme. Necháme 20 minut kynout a pak smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Ještě horké pocukrujeme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 40.