Na návštěvě v Americe: Tacos plněné trhaným vepřovým masem
POTŘEBUJETE:
600 g vepřové krkovice
směs koření Santa Maria Burrito
šťávu a kůru ze 2 pomerančů
1 červenou cibuli
šťávu z 1 limetky
1 lžíce jablečného octa
Na dokončení:
1 balení kukuřičných tortill Santa Maria Taco shells
10 nakrájených ředkviček
½ ledového salátu
150 g balkánského sýru
Červenou cibuli nakrájíme a vložíme do misky, zalijeme limetkovou šťávou a jablečným octem. Troubu předehřejeme na 150 °C. Maso dáme do pekáče, posypeme směsí koření Santa Maria Burrito, zakápneme pomerančovou šťávou a přidáme pomerančovou kůru. Zakryjeme alobalem a pečeme 2 –3 hodiny. Mezitím si připravíme zeleninu – nakrájíme salát i ředkvičky najemno a rozdrobíme sýr. Vyndáme maso z trouby a pomocí dvou vidliček ho natrháme. V troubě krátce ohřejeme kukuřičné tacos. Po vyndání je naplníme masem, salátem, ředkvičkami, nakládanou červenou cibulkou a rozdrobeným sýrem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro řženy číslo 32.