Čas zavařování: Meruňkovo-malinový dvoubarevný džem

POTŘEBUJETE:
400 g malin
400 g meruněk
1 balení Ovocného pektinu Labeta
1 kg cukru
½ lžičky kyseliny citronové
Meruňky vypeckujeme, vše očistíme. Každé ovoce zvlášť rozmačkáme a promícháme s polovinou cukru a pektinem. Necháme pustit šťávu. Každou část ovoce pak zvlášť přivedeme k varu, přidáme kyselinu citronovou a necháme pár minut probublat. Případnou pěnu sebereme, podle potřeby dochutíme. Do sterilizovaných skleniček dáme nejprve malinový džem, vždy do poloviny sklenky, a necháme zatuhnout. Na vychladlé maliny nalijeme meruňkový džem a zavíčkujeme. Ještě sterilizujeme v zavařovacím hrnci nebo jen klasickém hrnci s horkou vodou po dobu 10 minut.
Více receptů na zvařování najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 31.