Čas zavařování: Džem z malin a rybízu
POTŘEBUJETE:
700 g malin
500 g červeného a bílého rybízu
1 sáček JamFix 2:1 Labeta
500 g třtinového cukru
1 lžičku kyseliny citronové
citronovou šťávu
Ovoce očistíme do stopek a vložíme do velkého hrnce. Přisypeme JamFix promíchaný s cukrem a kyselinou citronovou. Promícháme. Povaříme asi 10 minut a rozmixujeme tyčovým mixérem. Znovu povaříme, ochutnáme a podle potřeby dosladíme nebo okyselíme citronovou šťávou. Pokud nám vadí zrníčka, džem propasírujeme přes cedník. Nalijeme do skleniček, které uzavřeme. Otočíme na chvíli dnem vzhůru.
Více receptů na zavařování najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 31.