Čerstvá jarní zelenina: Ředkvičková polévka
POTŘEBUJETE:
2 svazky ředkviček
2 svazky jarní cibulky
2 lžíce nasekané petrželky
1 lžíci másla
750 ml masového vývaru
150 ml smetany
50 ml bílého vína
muškátový oříšek
sůl
Jarní cibulky oloupeme, bílou část najemno nasekáme, zelenou nakrájíme a necháme na ozdobu. Na másle v hrnci zpěníme cibulku a nasekanou petrželku, zalijeme ji vývarem, osolíme a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Povaříme asi 5 minut. Ředkvičky omyjeme, nahrubo nastrouháme, rozmícháme ve smetaně a vlijeme do polévky. Prohřejeme, přilijeme víno, promícháme a podle chuti dosolíme. Podáváme ozdobené cibulovou natí.
Více receptů v tištěném Aha! pro ženy číslo 17.