Čerstvá jarní zelenina: Kedlubnová smetanová polévka
POTŘEBUJETE:
1 menší cibuli
2 kedlubny
2 brambory
2 lžíce olivového oleje
½ lžičky soli
½ lžičky mletého pepře
1 hrst ovesných vloček
1 l zeleninového vývaru
1 svazek kopru
1 lžíci světlého třtinového cukru
200 g smetany
3 lžíce octa
Ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej. Cibuli, brambory a kedlubny oloupeme, cibuli nasekáme najemno, brambory nastrouháme najemno a kedlubny nahrubo. Nejprve osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme kedlubny a brambory a ještě chvíli smažíme. Když zelenina zmenší objem, osolíme ji a opepříme, přisypeme jemné ovesné vločky a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme na mírném ohni přiklopené cca 15 minut. Poté do polévky vmícháme nasekaný kopr a třtinový cukr a vaříme dalších 5 minut. Vlijeme smetanu, necháme ještě provařit a dochutíme octem.
Více receptů njadete v tištěném Aha! pro ženy číslo 17.