Zdravé Velikonoce: Perníčky bez cukru

POTŘEBUJETE:
2 vejce
100 g přírodního sladidla xylitol
100 g másla
440 g hladké mouky
2 lžičky perníkového koření
1 lžičku sody
Na polevu:
150 g přírodního sladidla xylitol
1 bílek
Vejce vyšleháme se sladidlem do pěny, přidáme povolené máslo a dále šleháme dohladka. Do směsi přimícháme koření, mouku a sodu a rukama vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut odležet. Těsto vyválíme na tenký plát, vykrájíme tvary a klademe na plech s pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Necháme vychladnout. Sladidlo rozpustíme v rendlíku nad mírným plamenem, necháme lehce zchladnout a spolu s bílkem vyšleháme polevu, kterou perníčky zdobíme.
Více zdravých receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 16.