Zdravé Velikonoce: Netradiční velikonoční těstovinový salát
POTŘEBUJETE:
150 g čerstvých špenátových těstovin
150 g listového špenátu
50 g červené papriky
50 g zelených fazolek
50 g mladých sójových bobů
20 g česneku
10 g zázvoru
1 g chilli vloček
2 lžíce Ketjab manis sladké sójové omáčky
1 lžičku rybí omáčky
řepkový olej
100 ml rýžového vína
1 lžičku cukru
trochu soli
sezam na zdobení
Na páře si připravíme mladé sójové boby a dlouhé zelené fazolky. Česnek nakrájíme na jemné plátky. V kastrůlku rozehřejeme rýžové víno a cukr, přidáme česnek a odpaříme. Jakmile bude tekutina pryč, přidáme trošku řepkového oleje a lehce vysmažíme. Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme drcené chilli vločky a zázvor nakrájený na jemné proužky a lehce orestujeme. Pak přidáme proužky papriky a blanžírované fazolky, osolíme a zakápneme sladkou sójovou omáčkou a rybí omáčkou. Jakmile máme zarestované, přidáme na páře povolený a vymačkaný špenát (nebo čerstvý baby špenát) a spojíme dohromady. Posypeme zelenými boby. Na konci vše promícháme s uvařenými těstovinami, dáme na talíř a zdobíme česnekem a sezamem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 16.