Recepty z piva: Pivní rohlíky

POTŘEBUJETE:
200 ml tmavého piva
150 ml vody
15 g droždí
1 lžičku cukru
6 g soli
500 g hladké mouky
20 g olivového oleje
hrubou sůl na posyp
kmín na posyp
Do mísy prosejeme mouku a uděláme důlek. Nalijeme do něj pivo a teplou vodu. Přidáme rozdrobené droždí a cukr a vše rozmícháme, přidáme sůl a olej a zaděláme těsto, které necháme kynout asi hodinu při pokojové teplotě. V mezičase dvakrát propracujeme. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 dílků, vykroužíme bochánky a necháme odpočinout asi 30 minut. Pak válečkem vyválíme ovály asi 20 cm v průměru a srolujeme rohlíky. Necháme opět nakynout. Vykynuté rohlíky potřeme vodou a posypeme kmínem a hrubou solí. Pečeme v troubě rozpálené na 200 stupňů Celsia asi 15 až 20 minut.
Více pivních receptů najdete v tištěném Aha pro ženy číslo 18.