Je libo cuketu či lilek? Cuketové rizoto!
POTŘEBUJETE:
olivový olej
1 cibuli
1 stroužek česneku
60 g slaniny
125 g rýže
450 ml zeleninového vývaru
1 cuketu
1 lžíci másla
2 lžíce strouhaného čedaru
sůl
mletý pepř
V hlubší pánvi rozehřejeme olej. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a asi 5 minut ji restujeme. Přidáme nasekaný česnek a nakrájenou slaninu. Smažíme dalších 5 minut, přisypeme rýži., orestujeme ji a podlijeme ji 150 ml vývaru. Pomalu dusíme a vždy po vydušení podlijeme vývarem. Když je rýže skoro měkká, přidáme nastrouhanou cuketu a dovaříme. Sundáme z ohně, přidáme máslo a strouhaný sýr. Podle chuti osolíme a opepříme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 13.