Dobrý guláš nezklame: Hlívový guláš
POTŘEBUJETE:
1 ½ cibule
600 g hlívy ústřičné
2 lžíce mleté sladké papriky
½ lžičky mleté pálivé papriky
sůl
mletý pepř
mletý kmín
2 lžíce rajského protlaku
2 stroužky česneku
750 ml – 1 l zeleninového vývaru
2 lžíce hladké mouky
rostlinný olej
1 snítku rozmarýnu
Na oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, pak přidáme na proužky nakrájenou hlívu. Chvíli restujeme, pak přidáme kmín, obě mleté papriky, opět zarestujeme, vmícháme protlak a vše zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn a pod pokličkou vše dusíme 15 – 20 minut. Mouku rozmícháme ve vodě a přilijeme ke guláši. Za stálého míchání necháme provařit, až guláš zhoustne. Podle chuti dosolíme a opepříme a podáváme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 12.