Je libo cuketu či lilek? Lilkové chilli!

POTŘEBUJETE:
300 g mletého hovězího
600 g sterilovaných loupaných rajčat
500 g lilku
1 červenou papriku
300 g sterilované kukuřice
1 cibuli
500 ml masového vývaru
olej
drcené chilli
sůl
mletý pepř
Omytou papriku rozpůlíme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme ji na kostičky. Lilek omyjeme a nakrájíme na kostky. Kukuřici slijeme. Loupaná rajčata rozdrtíme na kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji ji necháme zesklovatět, přidáme mleté maso a dále restujeme za stálého míchání, aby se od sebe oddělilo. Osolíme a opepříme. Přidáme nakrájený lilek a restujeme lehce dohněda. Zalijeme vývarem, rajčaty i se šťávou a přidáme papriku a kukuřici. Dochutíme solí a pepřem, přidáme chilli podle chuti a vaříme asi 15 minut, až bude lilek měkký a omáčka zhoustne.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 13.