Zdravé mlsání: Ricotové muffiny z pečených jablek s drobenkou

POTŘEBUJETE:
Na pečená jablka:
2 menší jablka
20 g kokosového oleje
2 lžíce medu
1 lžičku mleté skořice
Na muffiny:
100 g celozrnné špaldové mouky
1 lžičku prášku do pečiva
½ lžičky mleté skořice
60 g kokosového oleje (rozpuštěného)
1 lžíci medu
1 vejce
160 g ricotty
sůl
Na drobenku:
2 lžíce medu
2 lžíce celozrnné špaldové mouky
1 lžíci kokosového oleje
Troubu předehřejeme na 170 – 180 °C. V pánvi rozehřejeme kokosový olej, přidáme med, skořici a zamícháme. Jablka nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve. Necháme vše svařit na mírném plameni 10 – 12 minut a odstavíme.
Ve větší míse smícháme špaldovou mouku s práškem do pečiva, skořicí a solí. V jiné misce vyšleháme kokosový olej, med, vejce a ricottu. Obsah obou mís spojíme, přimícháme pečená jablka a vzniklé těsto rozdělíme rovnoměrně do 12 formiček na muffiny. Muffiny před pečením ještě posypeme drobenkou – tu připravíme tak, že smícháme med a celozrnnou špaldovou mouku s kokosovým olejem. Drobenku rozdrobíme na každý z muffinů. Pečeme 15 – 20 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 44.