Zdravé mlsání: Mrkvová roláda
POTŘEBUJETE:¨
110 g celozrnné špaldové mouky
1 lžičku prášku do pečiva
½ lžičky mleté skořice
¼ lžičky mletého zázvoru
3 vejce
70 g medu
100 ml mléka
150 g nastrouhané a vysušené mrkve
sůl
Na náplň:
150 g smetanového sýru
200 g tvarohu
1 lžíci medu
½ lžičky vanilkového extraktu
Předehřejeme troubu na 175 °C. Mouku prosejeme do mísy, smícháme ji s práškem do pečiva, solí, skořicí a zázvorem. Vejce vyšleháme s medem a mlékem a vzniklou směs přimícháme k mouce a ostatním ingrediencím. Nakonec přidáme mrkev. Vzniklé těsto nalijeme do formy (25×35 cm) vyložené pečicím papírem a formu přemístíme do trouby. Pečeme 12 – 18 minut. Než se těsto upeče, připravíme náplň. Vyšleháme smetanový sýr, tvaroh, med a vanilkový extrakt. Upečený korpus pak opatrně přemístíme na navlhčenou utěrku a i s utěrkou ho zarolujeme. Těsto necháme srolované v utěrce alespoň 5 minut. Těsto rozbalíme, natřeme rovnoměrně krémem a zarolujeme do rolády. Roládu dáme alespoň na hodinu do lednice.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 44.