Podzimní dobroty: Nakládaná řepa
Nakládaná řepa
POTŘEBUJETE:
250 g červené řepy
1 bulvu bílé ředkve
1 lžíci kaparů
1 stroužek česneku
Na lák:
50 ml vinného octa
100 ml vody
1 lžíci cukru krystal
sůl a pepř
Řepu uvaříme, aby změkla, bude to dle její velikosti trvat asi 10 minut. Mezitím oloupeme ředkev a nakrájíme ji na měsíčky. Oloupeme také česnek a rozkrojíme ho na čtyři dílky. Připravíme si lák: ve vlažné vodě rozpustíme cukr a přidáme vinný ocet, opepříme a osolíme. Vařenou řepu oloupeme a nakrájíme na měsíčky, mini bulvy krájet nemusíme. Do sklenice vložíme všechny ingredience a zalijeme lákem. Necháme v pokojové teplotě do té doby, než bude lák zcela vychladlý. Pak uskladníme v lednici, nejdéle však na 2 týdny.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 44.