Zdravé mlsání: Batátové chipsy s avokádovým dipem

POTŘEBUJETE:
500 g batát
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 lžičku mleté uzené papriky
sůl
mletý pepř
Na dip:
1 avokádo
200 g jogurtu (3,5 % tuku)
2 lžíce citronové šťávy
Troubu předehřejeme na 180 °C. Batáty očistíme a nakrájíme na 2 – 3 mm plátky. Plátky dáme do misky, zalijeme olejem, přidáme sůl, mletý pepř, prolisovaný česnek a mletou uzenou papriku. Plátky batát vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a plech dáme do trouby. Chipsy pečeme dokřupava zhruba 30 minut. Mezitím v mixéru rozmixujeme avokádo, jogurt, citronovou šťávu, sůl a pepř. Hotový dip přendáme z mixéru do misky a dáme zatím do ledničky. Upečené batáty podáváme společně s dipem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 44.