Bramborové brownies

POTŘEBUJETE:
120 g polohrubé mouky
80 g kakaa
½ lžičky prášku do pečiva
180 g brambor uvařených doměkka
250 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
180 g másla
100 g hořké čokolády (70% kakaa)
100 ml vody
1 vejce
V míse nejprve vyšleháme vejce s cukrem, pak přidáme vanilkový cukr, rozpuštěné máslo a vodu a opět vyšleháme. Brambory dobře rozmačkáme (rukou, vidličkou, v mixéru) a přidáme ke směsi. Polohrubou mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva a také přidáme k ostatním ingrediencím. Pomocí tyčového mixéru nebo rukou vypracujeme těsto, do kterého na závěr přidáme rozsekanou hořkou čokoládu. Plech vyložíme pečicím papírem a těsto po něm rozprostřeme zhruba ve vrstvě 1,5 cm. Pečeme při 180°C cca 40 minut. Řezy krájíme až po vychladnutí.
Více receptů z podzimního ovoce a zeleniny najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 37.