Podzimní zavařování: Švestkový džem s kakaem a čokoládou
POTŘEBUJETE:
1 kg švestek
4 g kakaa
hořkou čokoládu
kůru z 1 bio citronu
1 balení Želírovacího cukru 4:1 Labeta
Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozmixujeme. Přidáme kakao, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nastrouhanou hořkou čokoládu podle chuti (čím víc jí přidáme, tím bude směs sladší, záleží také na kyselosti švestek). Na závěr přisypeme želírovací cukr 4:1 a směs důkladně promícháme. Za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3 – 5 minut. Hotovým džemem plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě.
Více receptů najdete v tištěném Aha! mpro ženy číslo 38.