Celerová polévka
POTŘEBUJETE:
2 celery
2 – 3 brambory
1 lžíci másla
1 velkou cibulu
sůl
mletý pepř
1 l zeleninového vývaru
2 bobkové listy
100 ml smetany na vaření
100 g anglické slaniny
zelenou petrželku
Brambory a celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. V hrnci zahřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli. Přidáme celer, brambory, zalijeme vývarem a osolíme. Přidáme bobkový list, špetku pepře a vaříme do změknutí asi 15 minut. Vyjmeme bobkové listy a polévku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Zjemníme smetanou a necháme přejít varem. Podle chuti dosolíme a opepříme. Na talíři ozdobíme opečenými tenkými plátky slaniny a petrželkou.
Více receptů z ovoce a zeleniny najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 37.