Tatarák z červené řepy

POTŘEBUJETE:
600 g uvařené červené řepy
sůl
mletý pepř
4 lžičky sherry octa
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky kaparů v soli
1 svazek jarní cibulky
4 lžičky olivového oleje
4 žloutky
Řepu nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme z ní tekutinu a osušíme ji ubrousky. Prokypříme vidličkou, osolíme a opepříme. Pokapeme octem a smícháme s hořčicí. Nasekáme kapary, bílou část jarní cibulky také a zelenou nakrájíme na kroužky. Kapary, bílou část a polovinu zelené části smícháme s řepou. Důkladně promícháme s olivovým olejem a podle potřeby dochutíme. Pomocí kroužku na předkrmy rozdělíme tatarák na čtyři talíře, lžící uděláme doprostřed důlek, kroužek opatrně sejmeme a do důlku klepneme žloutek. Osolíme, opepříme a ozdobíme zbylou cibulkou.
Více receptů z podzimního ovoce a zeleniny najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 37.