Vlašské ořechy v medu
Potřebujete:
300 g jader vlašských ořechů
100 g tekutého včelího medu
4 lžíce moučkového cukru
4 lžíce slunečnicového nebo olivového oleje
Ořechy vyloupeme a spaříme je vroucí vodou a chvíli je v ní necháme. Přilijeme studenou vodu a oloupeme z ořechů hořkou kůžičku. Jádra dáme do mísy, zalijeme ohřátým medem a necháme stát do druhého dne. Poté dáme jádra na síto, aby med protekl. Ořechy obalíme v moučkovém cukru. Do rozehřátého slunečnicového či olivového oleje vkládáme ořechy a necháme je mírně zkaramelizovat. Můžeme je jíst ještě teplé, nebo je ve sklenicích uskladníme v chladu a temnu.
Více receptů z jarního ovoce a zeleniny najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 37.