Jedno jídlo, jeden plech: Pikantní zelenina s cizrnou

POTŘEBUJETE:
olej
1 středně velký lilek
2 středně velké cibule
300 g květáku
mořskou sůl
mletý pepř
4 stroužky česneku
1 lžičku nastrouhaného zázvoru
2 – 3 lžíce kari koření
800 g konzervovaných rajčat
400 g konzervované cizrny
2 lžičky vločkové mořské soli
Do pekáče nalijeme 6 lžic oleje a dáme ho do trouby vyhřáté na 220 °C, aby se rozehřál. Lilek nakrájíme na dvoucentimetrové kostky, dáme je do cedníku a vmícháme půl lžičky soli. Necháme nad miskou vypotit. Pak ho osušíme papírovou utěrkou a vymačkáme. Nahrubo nakrájenou cibuli, lilek a nadrobno pokrájený květák vysypeme do pekáče, osolíme, opepříme a promícháme. Pečeme 20 – 25 minut, občas obsah pekáče protřepeme. Přidáme zázvor, rozdrcený česnek a kari, promícháme, přidáme trochu oleje a pečeme dalších 5 minut. Pak přidáme cizrnu i s nálevem, sekaná rajčata a vločkovou sůl a pečeme za občasného promíchání ještě 30 minut, až bude vše měkké. Podáváme s jogurtem, nasekanou mátou a zastříknuté citronem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! opro ženy čísloí 36.