Jedno jídlo, jeden plech: Šakšuka

POTŘEBUJETE:
1 velkou červenou cibuli
2 velké červené papriky
2 lžíce olivového oleje
200 g choriza nebo jiného klobásy
800 g sterilovaných loupaných krájených rajčat
3 stroužky česneku
2 lžičky mleté pálivé papriky
2 lžičky mletého římského kmínu
1 lžíci harrissy
4 – 6 vajec
200 g fety
1 hrst nasekaného koriandru
Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, klobásu nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a rozdrtíme. Všechny přísady kromě vajec, fety a koriandru dáme do pekáče, přidáme 150 ml vody a vše dobře promícháme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C za častého promíchávání 45 minut, je-li třeba, přidáme ke konci pečení trochu vody, aby omáčka příliš nezhoustla. Pak v omáčce uděláme důllky a vyklepneme do nich vejce, pečeme ještě 10 minut tak, aby žloutek zůstal polotekutý. Šakšuku na závěr posypeme rozdrobenou fetou a koriandrem a ihned ji podáváme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 36.