Jedno jídlo, jeden plech: Pizza Bianca

POTŘEBUJETE:
500 g bílé chlebové mouky
1 ½ lžičky instantního droždí
1 ½ lžičky soli
olivový olej
kukuřičný škrob
vločkovou mouřskou sůl
2 snítky rozmarýnu
V míse promícháme mouku, droždí a sůl, přidáme 350 ml vlažné vody a 2 lžíce olivového oleje. Rukama nebo v robotu vypracujeme hladké a pružné těsto na pizzu. Vložíme ho do olejem vymazané mísy a necháme pod utěrkou kynout asi 2 hodiny. Pak těsto vyboucháme, rozdělíme na dva stejné díly a vyválíme váleček. Pracovní plochu poprášíme škrobem, válečky na něj položíme a necháme kynout ještě hodinu. Těsto dáme na pečicí papír a prsty ho roztahujeme a roztlačujeme, až vznikne důlkovaná placka. Troubu předehřejeme na nejvyšší stupeň, rozehřejme v něm plech a pak na něj placku ps pečicím papírem přendáme. Placku posypeme solí, polovinou nasekaných lístků rozmarýnu a zakapeme olejem. Pečeme 12 – 15 minut dozlatova. Druhý kus těsta zpracujeme stejným způsobem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 36.