Řízky, jak je možná neznáte: Zkuste telecí řízky s gorgonzolou!
POTŘEBUJETE: 8 menších telecích řízků, sůl, mletý pepř, 125 ml smetany, 150 g gorgonzoly, 3 lžíce přepuštěného másla, 2 cl grappy (italská pálenka), 1 lžičku nasekané pažitky
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Smetanu nalijeme do kastrolu, přidáme nakrájenou gorgonzolu, povaříme a rozmixujeme. Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo, řízky na něm smažíme z obou stran asi 3 minuty. Vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek zalijeme grupou a necháme projít varem, přidáme směs smetany a sýra a nasekanou pažitku. Povaříme do zhoustnutí a podáváme k masu.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy.